top of page

BLOG

De Girona a Uganda


Per a qui encara no ens conegui, som PoP Productions, un grup de 12 estudiants de 2on curs de Publicitat i Relacions Públiques de la UdG i com a projecte del grau, realitzarem una campanya publicitària centrada en les xarxes socials, la televisió i la ràdio per a Vasarely Centre.


Per a nosaltres és tot un luxe poder treballar amb persones tan implicades en la seva feina i ens sentim molt afortunats de col·laborar amb un negoci que promou i ajuda a la gent jove amb els seus projectes, ja que, com bé diuen ells, "la gent jove són el futur i s'ha d'apostar per ells". A més a més, ens encanta que realitzin obres benèfiques i de caritat; això diu molt de com són en l'àmbit professional però sobretot, en l'àmbit personal.


D'esquerra a dreta: Dani, Àlex (responsable del local), Adrià i Àlex

Des de Vasarely i la iniciativa "el crep de mi vida", col·laborem amb Volcop i intentem fer possible que la gent d'Uganda pugui desenvolupar-se com a persones i com a societat, sobretot aquelles que viuen en la pobresa i la desigualtat social.


Volcop, és una ONG impulsada per gent jove que intenta cobrir les necessitats bàsiques de la població: un sostre, menjar i educació pels nens. És una fita molt difícil d'aconseguir, sobretot les referents a la sanitat i a l'educació. Hem de pensar que no tenen els recursos necessaris per tractar les malalties més bàsiques i on el normal en aquest àmbit és veure mares joves amb quatre, cinc o sis fills que han de fer-se càrrec d'ells i alhora combatre el VIH. A més a més, no tenen recursos per tenir una educació bàsica i 1 de cada 5 infants d'Uganda és analfabet.


Per això i més, voluntaris com la Mireia Sala (infermera i membre de Volcop), viatgen fins Kyamukerege (Uganda) per poder proporcionar atenció sanitària i també classes de repàs per als nens de la zona. A part, també porten menjar per a la comunitat, ja que la desnutrició infantil als països africans és molt elevada. Quant als adults, els dimecres organitzen classes sobre sanitat o aquells temes que ells/es vulguin i també classes d'anglès (la segona llengua del país). Fa poc van ensenyar-los a les dones a elaborar unes artesanies que després podien vendre i aconseguint així, que es sentin útils, valorades i amb ganes de treballar.


Mireia Sala amb nens de la zona

El gran impediment que troba Volcop és el tema financer i el tema de les infraestructures. Es necessiten 8.000€ per construir el CCA (centre comunitari d'atenció), ja que totes aquestes activitats les realitzen al carrer i quan hi ha èpoques de pluja no poden fer-les.


La Mireia ens va explicar la seva experiència personal amb Volcop i Uganda. Segons afirma, la primera vegada que va visitar el país ho va passar malament al veure la situació que hi havia però de seguida es va enamorar del lloc i de la gent, ja que "no he conegut ningú que doni tant d'amor sense esperar res a canvi" ens va explicar. Així i tot, diu que s'estan quedant sense recursos i que no poden seguir amb aquesta iniciativa sols, per tant, demanen donacions voluntàries per aconseguir millorar la situació d'Uganda i salvar el màxim de vides possibles.



Veient la dificultat que afronten, des del Vasarely hem decidit ajudar amb "el crep de mi vida" i alhora fent donacions. Convidem a tothom qui vulgui a venir el dia 27 de Desembre a menjar una deliciosa crep de Nutella, ja que tots els beneficis d'aquestes creps de Nutella seran destinats a Volcop.


És curiós com la Nutella pot transformar-se en una via per canviar el món no?


Tot i això, qualsevol persona pot seguir VOLCOP al seu Facebook i també fer donacions al següent número de compte bancari de VOLUNTARIOS COOPERANTES ONG: ES22 2100 0063 3201 0276 1628.




Per iniciatives d’aquest tipus i la filosofia que ens caracteritza, Vasarely Centre és més que un simple negoci.

Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon

VASARELY CENTER

bottom of page